Lösenordssäkerhet

Är det lätt att lista ut dina lösenord? Är de vanliga eller svaga (till exempel qwerty eller 12345)? Är de baserade på information som kan gissas eller hämtas från offentliga källor (till exempel namn eller födelsedatum för släktingar)? Sådana lösenord kan lätt knäckas. Och när det väl händer kan någon komma åt dina onlinekonton och tillhörande data.

Kaspersky Password Manager-appen kan hjälpa dig att snabbt kontrollera styrkan hos dina lösenord och om samma lösenord används för mer än ett konto.

Gör följande när du vill se resultatet av lösenordssökningen i Kaspersky Password Manager eller lägga till nya lösenord i Kaspersky-appen.

1. Öppna Kaspersky-appen.
  2. Öppna avsnittet Lösenordssäkerhet.
  3. Skanningsresultaten visas under Lösenordssäkerhet, grupperade efter säkerhetskategorier.
  4. Använd den här skärmen när du vill visa statistik för lösenordsskanning, skanna lösenord eller lägga till nya lösenord i Kaspersky Password Manager-appen.

Mer information om lösenordsgenomsökningar finns i Kaspersky Password Manager-hjälpen.